אם עדיין לא שמתם לב (אין סיכוי…), השימוש בתמונות באינטרנט רק הולך וגובר. בכל יום מתווספים כמויות אדירות של תמונות (וסרטונים) ברשתות החברתיות השונות וכן בפוסטים וכתבות באתרים השונים. כיום כל משווק באינטרנט יודע ששימוש בתוכן ויזואלי הוא חובה. רק לצורך המחשה – מעל ל60 מיליון תמונות מועלות לאינסטגרם מדי יום, נכון לכתיבת שורות אלה.
אז לפני הכל, האם השימוש בתמונות באמת כל כך חשוב?
Infographic by MDG Advertising
- תמונה רלוונטית לתוכן המאמר מגדילה את החשיפה אליו ב94%. ניתן לראות זאת בעיקר בתחומים של פוליטיקה, חדשות וספורט.
- הוספה של תמונה וסרטון בכתבת של יחסי ציבור מגדילה את הצפיות בכ-54%.
- באתרי מסחר (חנויות וירטואליות), 67% מהגושלים טוענים שהאיכות התמונה של המוצר חשובה מאוד בתהליך הבחירה או הרכישה שלו. איכות התמונה חשובה לגולשים יותר מאשר ממידע ארוך או ספציפי על המוצר, ביקורות או ציון.
- בפייסבוק ה-Engagement לפוסטים עם תמונות גבוה יותר ב-37% מאשר פוסט טקסטואלי בלבד. (0.37% עם תמונה לעומת 0.27% זה 37 אחוז יותר).
אז אחרי שהבנתם שתמונות זה חשוב, מהן האופציות שעומדות בפניכם?
1. שימוש בתמונות שצילמתם או שצילמו עבורכם
כיום לכל אחד מאיתנו יש גישה לסמארטפון או מצלמה דיגיטלית. תוכלו לצלם בעצמכם תמונות ולהשתמש בהם או לחילופין לשכור שירותים של צלם או לקבל תמונות מחבר שצילם עבורכם והכניס אותן לאתר שלכם.
2. שימוש בתמונות באישור בעל הזכויות
מצאתם תמונה באתר כלשהו שלא קיימת באתרי הקניות בתשלום? תוכלו לפנות לבעל זכויות היוצרים עליה בכדי שיתן לכם אישור להשתמש בה. ייתכן וירצה תשלום או לפחות קרדיט מתחת לתמונה (בדיוק כמו שעשיתי בפוסט הזה עם התמונה של האינפוגרפיקה).
3. מאגרי תמונות להורדה בחינם
קיימים רבבות אתרי תמונות להורדה בחינם שכוללים בין היתר גם אילוסטרציות ווקטורים ללא עלות. חשוב לשים לב לרשיון השימוש בתמונות אלו, היות וחלק מהאתרים יאפשרו לכם להשתמש בתמונה בחינם, אך תידרשו לשים קרדיט לאתר או ליוצר. מאגרי תמונות חינם:
123RF – מאגר של 40,000 תמונות בחינם. כמו כן יש גם תמונות בתשלום (סה"כ יש מעל ל-60 מיליון תמונות, וקטורים וסרטוני וידאו באתר).
Pixabay – מאגר של מעל 700,000 תמונות, וקטורים ואילוסטרציות. תמונות שימוש מסחרי ואישי לרשיון Creative Commons CC0.
Dreamstime – אתר נוסף של מאגר תמונות בחינם (ויש גם בתשלום) עם אפשרות גם להעלות תמונות שלכם ולהרוויח מזה כסף.
Pexels – עוד אתר נחמד עם תמונות להורדה לשימוש מסחרי ואישי.
-
מאגרי תמונות להורדה בתשלום – קניית תמונות
DepositPhotos – אחד מאתרי התמונות שאני יותר אוהב. מחירים יחסית לא יקרים ומבחר של מעל 40 מיליון תמונות ווקטורים.
Shutterstock – אחד ממאגרי התמונות הגדולים והמוכרים שיש. מעל 93 מיליון קבצים. מחירים יחסית יקרים אך הרבה משווקים ומעצבים בוחרים באתר הזה הודות למבחר ולאיכות.
DollarPhotoClub – כשמו כן הוא. אתר של קניית תמונות בו כל תמונה עולה 1$, אך זה בתנאי שתרכשו מנוי חודשי בעלות של 10$ (עשרה תמונות). לאחר 10 התמונות שתורידו, כל תמונה נוספת תהיה בעלות דולר אחד.
מה לא לעשות?
אל תעשו חיפוש בגוגל תמונות (Google Images) ותורידו משם תמונות כאילו זה מאגר חינמי ללא זכויות יוצרים! הרבה בעלים אתרים ומשווקים מתחילים חושבים ש"אם זה מופיע בגוגל, אז מותר לי להשתמש בזה". אז לא, רוב הסיכויים שהתמונה שתרצו להוריד מוגנת בזכויות יוצרים ויהיה אפשר לעלות עליכם בקלות הודות לחתימה הדיגיטלית שלה.
טריק קטן – איך תגלו מי משתמש בתמונה שלכם? (או כל תמונה אחרת)
תוכלו בדפדפן Chorme ללחוץ מקש ימני על התמונה, ללחוץ על "בצע חיפוש תמונה ב-Google" והתוצאות שיתקבלו יהיו האתרים שמשתמשים בתמונה הזו.