iחלק בלתי נפרד מיצירת פופאפ ממיר הוא כמובן בחירת המילים הנכונות. בבלוג של Poptin הצגנו עד לפני כמה שבועות את הגרסה הזו:
אמרנו לעצמנו שלא הגיוני שסטארטאפ שעוסק ביצירת ווידג'טים ופופאפים לשיפור יחס המרה, יציג פופאפ עם מיקרו-קופי בינוני מינוס בבלוג שלו. ד"א יחס ההמרה של הפופטין הנ"ל היה נמוך (כצפוי) ועמד רק על 1.75%.
אז התחלנו לחשוב על ניסוחים. כל אחד ניסה למשוך לכיוון שלו ולא הגענו להסכמה על 'הניסוח המנצח'. כל אחד היה בטוח שהניסוח שלו יביא להכי הרבה נרשמים לניוזלטר, אז החלטנו להפוך את זה ליותר מעניין והתערבנו בינינו על פיצה 🍕
מהתוצאות אפשר ללמוד הרבה והחלטנו לשתף את התחרות בפוסט שכתבנו בקבוצת "מיקרו-קופי: כותבים UX".
בפוסט ביקשנו מכולם להביע את דעתם לגבי הגרסה המנצחת. בין אלו שניחשו נכונה הודענו שנגריל הספר "מיקרו-קופי: המדריך המלא" של כנרת יפרח במתנה.
אלו גרסאות הפופטין והקו המנחה של כל אחד מאיתנו:



ונעבור לתוצאות…!
אפשר להגיד שאני (תומר) בחרתי את המילים בפופטין שלי "לפי הספר". נתתי הוכחה חברתית, הייתי ישיר והסברתי פחות או יותר מה הערך שיתקבל ברגע שמישהו יצטרף לרשימה. כמו רבים אחרים בקבוצת המיקרו-קופי בפייסבוק, הייתי בטוח שאתענג בסופה של התחרות על פיצה מפנקת. אבל…
סיימתי רק במקום השני 😧
🏆 מקום 1 – גל, עם יחס המרה של 2.9% 🏆
מקום 2 – תומר, עם יחס המרה של 2.5%
מקום 3 – אבי, עם יחס המרה של 2.3%
והנה הלכה לה הפיצה.. גל נוגס בחתיכה האחרונה:
והזוכה בספר היא/הוא….
מה למדנו מכל זה?
- בתחילת התחרות הפנימית במשרד אבי דווקא הוביל בפער גדול, ובסוף הסטטיסטיקה התאזנה. לדעתנו אם אנשים נחשפים למשהו חדש ויוצא דופן שמושך את תשומת הלב שלהם, אז יחס ההמרה יהיה בהתאם. אך בכדי לשמור על יחס המרה גבוה כדאי לשנות את הניסוח אחת לתקופה – ממש כמו מודעות ממומנות בגוגל או בפייסבוק.
- לא תמיד צריך 'ללכת לפי הספר' (גרסה A) ולפעמים שווה לנסות להיות יצירתיים ולנסות ניסוחים חדשים שקצת שוברים את המוסכמות. כמובן שכדי לקבל תוצאות מהימנות חייבים לבצע כל ניסוי בצורה של A/B Test – כך שלא יהיו הבדלים של ימים / שעות / קהל יעד וכדומה.
- מבחינה שיווקית, הפוסט בקבוצה בפייסבוק נחשף להרבה קולגות ואנשים בעלי עניין בתחום הקופי וה-CRO. התחרות השיגה אינג'ייג'מנט של 40 לייקים ומעל 110 תגובות (כולל התגובות על התמונות) וכל זה בפחות מ-24 שעות. למדנו שאנשים אוהבים תחרויות (ופרסים!). אוהבים 'להמר' ולדעת אם צדקו ולהביע את דעתם – וזה טוב לכל הצדדים 🙂