כמשווקי דיגיטל, הדפדפן הוא כלי העבודה המרכזי שלנו, הוא השער שלנו לאינטרנט. אם אתם שייכים למעל 60% מהקוראים שלנו בבלוג שמשתמשים בכרום כדפדפן ברירת מחדל שלהם, סביר להניח שהפוסט הזה יעזור לכם לשפר את פרקטיקות העבודה שלכם. בפוסט תמצאו כלים שיעזרו לכם בעבודת ה-SEO, תוכן, סושיאל, עיצוב ועד תוספי פרודוקטיביות. אם יש לכם תוספים נוספים שכדאי שהעולם יכיר, שתפו בתגובות!
לפני שנגיע לתכלס, קצת רקע: הדפדפן גוגל כרום הושק בשנת 2008 ולאחר תקופה של עליות וירידות החל לצבור פופולאריות במהירות מסחררת. אחת הסיבות להצלחת הדפדפן, ולכך שגולשים מכל העולם מעדיפים אותו על פני מתחריו העיקריים, היא מגוון עצום של תוספים חינמיים שניתן להתקין שמגדילים את טווח העבודה באופן משמעותי, החל מזיהוי הטכנולוגיה ששימשה לבניית עמוד האינטרנט אליו גולשים, דרך הצגת נתונים מגוגל אנליטיקס, סיכום מספר הלייקים/שיתופים שיש לעמוד, מידע הנוגע לקידום אורגני, איתור פרטי קשר, וידוא שפיקסלים ששתלנו פועלים כראוי ועוד.
יש כל כך הרבה תוספים לכרום עד שלעיתים נדמה שקל ללכת לאיבוד וקשה לזהות מה באמת בעל ערך ומה סתם יבלבל אותנו בהמשך. עבור מי שעוסקים בשיווק דיגיטלי יש תוספי כרום שיכולים לחסוך זמן וגם כאלה שיעניקו לכם יתרון של ממש על פני מתחרים. אספתי עבורכם רשימה של 21 תוספי כרום שכדאי למשווקים דיגיטליים להכיר, עם פירוט קצר על מה כל אחד מהם יודע לעשות.
- Klutch.app – תוסף ל-Canned Responses וניהול המידע של הארגון. בעזרת Klutch תוכלו לחסוך זמן יקר, ולענות מהר ללקוחות ולחברי צוות על שאלות חוזרות. תשמרו מידע חשוב והכרחי שיהיה נגיש לכם בדפדפן, במובייל, בג'ימייל, ובלחיצה על המקש הימני של העכבר בכל לחיצה על אזור טקסט.
- Bitly – בגדול מדובר בתוסף המאפשר קיצור כתובת URL בקליק. משווקים נדרשים לא פעם לשתף קישורים, עם תוסף Bitly ניתן ליצור כתובת מקוצרת ולשתף אותה ישירות מהדפדפן תוך מעקב אחרי הטראפיק. למעשה התוסף לקיצור URL הוא כלי אחד מתוך מערך שלם שמציעים Bitly, מערך המיועד לאפשר להפיק את המרב מקישורים תוך שמעניקים להם שמות נוחים, משתפים אותם ועוקבים אחר תנועה אליהם. כל משווק שצריך לקצר כתובות URL ירוויח משימוש בתוסף יעיל זה.
- HootSuite – תוסף המאפשר שימוש ישירות מדפדפן הכרום בחלק מתכונות הכלי המוכר לניהול שיווק ברשתות חברתיות. עם HootSuite, והתוסף החינמי שלהם לכרום ה Hootsuite Hootlet, אפשר לחפש ברשתות החברתיות במקביל לחיפוש בכרום, לשתף ברשתות חברתיות תוך כדי גלישה, ליצור הודעות, להדגיש טקסט או תמונות, לתזמן פרסום פוסטים (בפייסבוק, טוויטר ולינקדאין) ועוד.
- Google Page Analytics – התקנה של תוסף זה לדפדפן הכרום תאפשר לכם לקבל נתונים אודות התנהגות גולשים בדף המוצג בדפדפן, חלק מהנתונים יוצגו מעל הדף וחלקם על גבי הדף עצמו (כל עוד מדובר באתר שהטמיע קוד אנליטיקס שלכם). כך, עבור כל דף אליו תגלשו, תקבלו גישה נוחה אל נתונים מרכזיים מבין אלה המוצגים בכלי הGoogle Analytics, כל זאת בתנאי שמדובר בדף שיש לו מעקב כזה. התוסף מציג נתונים כגון מספר מבקרים, "יוניקים" (מבקרים לראשונה), זמן ממוצע בעמוד, יחס נטישה (Bounce rate), נתוני זמן אמת (כגון כמה מבקרים יש בדף כרגע), נתונים אודות דפוסי הקלקה על קישורים וכפתורים המוצגים בדף ועוד.
- LastPass – תוסף המשדרג פי כמה את היכולות הבסיסיות של כרום בכל הקשור לשמירת שמות משתמש, סיסמאות, מילוי אוטומטי של טפסים, פרטי אשראי, כתובות מייל, מספר טלפון וכד'. LastPass מאפשר ניהול סיסמאות מפנל מרכזי אחד, התוסף מאפשר שמירה אוטומטית של פרטי התקשרות כאשר נעשה בהם שימוש בדף המוצג בדפדפן הכרום, מרגע זה תוכלו לקבל גישה חוזרת בקלות מכל מכשיר המסונכרן עם חשבון הגוגל שלכם ו/או עם חשבון הLastPass שלכם.
- Awesome Screenshot – כמשווקים ברשת אתם וודאי צריכים מדי פעם לשתף צילומי מסך. עם תוסף מוצלח זה תוכלו לא רק לעשות את זה בקלות אלא גם, על הדרך, להדגיש, להקיף, להגדיל, להוסיף הערות וכו' על גבי תמונת המסך שאתם מעבירים הלאה.
- Grammarly – תוסף זה הוא הגנה נוספת מטעויות הקלדה, שגיאות כתיב או דקדוק. התוסף בודק כמעט כל מה שתקלידו באתרים כגון פייסבוק, לינקדאין, Gmail, Twitter ועוד. התוסף יודע לזהות מילים שאין בהם שגיאת כתיב אך נעשה בהן שימוש לא נכון. למען הסר ספק, התוסף משמש לבקרה על כתיבה בשפה האנגלית בלבד. מדובר בתוסף חכם היודע להציע ניסוחים מוצלחים וכך מאפשר לכם לכתוב באופן מרשים יותר.
- VidlQ – תוסף שמציג נתונים אודות סרטוני יוטיוב במטרה לאפשר לכם ללמוד מה הופך סרטונים מסוימים לויראליים, לבחון תפקוד סרטונים שאתם מעלים ולסייע לכם להפיק סרטונים שישיגו יותר צפיות, מהר יותר ותוך יצירת באזז גדול יותר. נתון מעניין לדוגמא הוא ה-Velocity, קצב עדכני, בזמן אמת, של צפיות לשעה. עוד נתונים חשובים הם זמן צפייה ממוצע, מספר שיתופים בשלל פלטפורמות, נתונים אודות הימצאות ואיכות תוכן תגי SEO ועוד.
- Eye Dropper – בטח קרה לכם שנתקלתם בצבע שנראה לכם ממש מתאים למטרה כזו או אחרת שעל הפרק. עם תוסף חביב זה של כרום תוכלו לבחור ולשמור כל צבע שאתם נתקלים בו בדף שהדפדפן מציג. הצבעים נשמרים במאגר "Color History" משלכם ממנו תוכלו לייצא נתונים לקובץ CSV.
- Tag Assistant – תוסף שימושי מאוד המאפשר בדיקת הטמעת תגים שונים של גוגל כגון תג האנליטיקס, תגי מעקב המרות ושיווק מחדש של מסעות גוגל אדוורדס ועוד. בעזרת התוסף תוכלו לערוך "גלישת ניסיון" בדף המוצג בדפדפן ולקבל נתונים אודות הפעלתם של תגים שונים, כך תוכלו לוודא שכל התגים פועלים כראוי, ולתקן תקלות במידה ומתגלות כאלה.
- One Tab – תוסף שנועד להקל חייהם של מי שנוהגים לעבוד תוך שהם צוברים מספר גדול של חלונות פתוחים בו זמנית בדפדפן הכרום. לחיצה על סמל תוסף One Tab תתרגם את כל החלונות הפתוחים לרשימה, מן הרשימה ניתן לפתוח מחדש כל חלון בנפרד או את כולם בבת אחת. שימוש בתוסף מאפשר חיסכון במשאבי מעבד וזיכרון, כך ניתן לשפר מאוד מהירות תגובה ולהתקדם בצורה יעילה יותר.
- Giphy – תוסף שיאפשר לכם להוסיף בקלות תמונות gif למיילים, פוסטים או כל פריט תוכן אחר שאתם עובדים עליו. התוסף מעניק גישה למאגר תמונות שהשימוש בהן מותר, ניתן לחפש במאגר ולהציג לפי קטגוריות שונות. מצאתם תמונה מתאימה? פשוט לגרור ולשחרר היכן שאתם רוצים שתופיע.
- Check My Links – תוסף שמאפשר בדיקה מהירה של כל הלינקים המופיעים בדף המוצג בדפדפן. שימושי מאוד למפתחים, מעצבים ועורכי תוכן שעובדים על דף מסוים ורוצים לוודא שכל הקישורים המופיעים בו פועלים. באמצעות התוסף ניתן לקבל רשימת כתובות URL של קישורים שבורים שנתגלו.
- MozBar – תוסף מבית Moz הנועד להציג נתונים הנוגעים למצבם של אתרים ודפים מבחינת קידום אורגני (SEO). כך למשל ניתן לקבל נתונים אודות דירוגי אמינות (Page Authority, Domain Authority), כמות וסוגי קישורים (פנימיים, חיצוניים, Follow או Nofollow), עריכת חיפושים לפי מאפייני מיקום ומנוע חיפוש ועוד. התוסף מציג נתונים אודות דפים המוצגים בדפדפן כמו גם על רשימה של דפים בדף תוצאות חיפוש (SERP- Search Engine Result Page), את הנתונים ניתן לייצא לקובץ CSV.
- NoFollow – כפי ששמו מעיד תוסף זה ידגיש קישורי Nofollow בדף המוצג בדפדפן הכרום. התוסף גם יגלה תגים המשפיעים על ערכם של קישורים מן הדף כגון תגי Nofollow, Noindex ושאר תגי Googlebots, Bingbots, msnbots ועוד.
- Rapportive – מוסיף מימד חברתי מקצועי למיילים שמגיעים לתיבת ה-Gmail שלכם. יש שאפילו נעזרים בו לפעילות ניהול קשרי לקוחות (CRM). Rapportive מציג, לצד המייל שהגיע, נתונים אודות השולח, תמונה, תחומי עניין, מיקום, עיסוק ועוד. המידע נלקח ממקורות כגון פרופיל הלינדקאין, פעילות בMailChimp, פייסבוק, טוויטר ועוד.
- Pablo – תוסף מבית Buffer אליו ניתן להזין כל טקסט או תמונה (באמצעות קליק ימני עליהם ובחירת האפשרות לפתוח ב-Pablo) ואז ניתן לערוך אותם בקלות כך שיתאימו לפרסום בפלטפורמות חברתיות שונות כגון Pinterest, Google+, facebook, Twitter, Instegram ו Linkedin.
- BuzzSumo – מאפשר להעריך פופולאריות של העמוד הפתוח בכרום באמצעות הצגת נתוני שיתוף (Shares), לייקים (Likes), Pins (של Pinterest) ו +1 (של Google+). מעניין לציין שהתוסף מאפשר לקבל נתון של הערכת שיתופים ב-Twitter למרות שנתון כזה כבר אינו מסופק רשמית על ידי Twitter עצמם.
- Save to Pocket – כשאתם נתקלים במשהו במהלך גלישה בכרום ורוצים לשמור אותו כדי לחזור אליו מאוחר יותר, Save to Pocket הוא התוסף שאתם צריכים. שמירה בקליק של עמוד כלשהו תסנכרן עם כל המכשירים שלכם (טאבלט, נייד Ios או Android) כך תוכלו לגשת אל התוכן בקלות בזמן שנוח לכם. אפשר גם להוסיף תגים, לקבל המלצות על תוכן דומה ועוד.
- RiteForge – תוסף שנועד לשפר בקליק פוסטים שלכם בשלל פלטפורמות חברתיות כגון Facebook, Twitter, Hootsuite, Buffer, Sendible ועוד. התוסף יודע לשייך אוטומטית Hashtag מתאים, להוסיף תמונה, קריאה לפעולה ועוד.
- Feedly – לאחר שהזנתם עמודים אל ה-Feedly שלכם תוכלו בקלות לשתף אותם במייל Twitter, Facebook, לשמור אותם ב-Evernote, לגשת אליהם במועד מאוחר יותר ועוד. למעשה מדובר בתוסף הנועד להקל על ניהול RSS (Rich Site Summery או בשם העממי יותר Really Simple Syndication).
ניסיתי לכוון ברשימה הזו לתוספים מתחומים שונים. מקווה שתפיקו תועלת מהתוספים, אם אתם מכירים תוספים מגניבים אחרים לכרום שתפו אותי!